Digitalisering
april 6, 2020
8 Digitala Verktyg för Moderna Företag

I ett digitaliserat samhälle utvecklas nya digitala verktyg som hjälper företag att arbeta mer effektivt. Med dessa 8 digitala verktyg har du möjlighet att modernisera ert sätt att arbeta. Få mer gjort med ett mer fokuserat sinne redan idag ↓

Hur är digitalisering relevant för mitt företag?

I digitaliseringens spår syns stora förändringar i hur vi människor väljer att leva och arbeta. Våra behov har förändrats och vi är mer än någonsin idag beroende av den digitala utveckling som äger rum. Det är lätt att tro att en har chansen att välja om ens företag vill delta i detta eller i hur stor utsträckning, när sanningen är den att vi alla deltar: passivt eller aktivt. För den digitala utvecklingen äger rum oavsett din närvaro i kompetensutveckling med denna, eller inte. ¹

Digitalisera ert företag idag och utvidga er kompetens inom digitala verktyg för att säkra er plats i framtiden.

Med moderna digitala verktyg har ditt företag möjlighet att ta en stor roll i framtidens arbetsliv. Dessa är utvecklade för att förenkla vårt sätt att arbeta och är ofta baserade på olika vetenskapliga teorier om det mänskliga psyket. Genom att implementera dessa 8 digitala verktyg i er verksamhet idag får ni möjlighet att må bättre, arbeta mer fokuserat och nå era mål.

Multitasking försämrar vår prestation

En arbetsdag är fylld av varierande arbetsuppgifter - och vi försöker ofta att göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Det är lätt att vi väljer att sk multitaska genom att skifta mellan uppgift A och uppgift B, eller ännu fler uppgifter samtidigt. Vilket gör att vårt huvud behöver omfokusera flera gånger - och tar snabbt slut på såväl vår kropp som vårt psyke. Med resultatet att vi utför våra arbetsuppgifter betydligt sämre.

En studie gjord vid Stanford University upptäckte ett negativt samband mellan kronisk multitasking och vårt arbetsminne: att vänja sig vid att alltid göra flera saker samtidigt - kan göra det svårare att minnas målinriktad information ²

Att ha kunskap om att vi behöver fokusera på en sak åt gången kan skilja sig mycket från: att faktiskt göra det. Distraktionerna är många från såväl omgivning som inre tankar, känslor & behov. Lite ljud omkring sig, mail som dyker upp eller ett oorganiserat skrivbord kan kräva ett stort fokus från ditt huvud om du saknar fokus - och ta slut på din mentala energi. Energi som du vill lägga på att få saker gjort, höja ditt självförtroende, utveckla din kompetens och må bra.

8 digitala verktyg för ökat fokus

Asana

Asana är ett klokt verktyg för projektplanering och en specialiserad produktivitetsapp för team. Med en bra översiktsvy ser du tidslinje, kalender och kan dela projekt mellan olika teammedlemmar. Asanas ambition är att hjälpa team att fokusera på sina mål, projekt & möta deadlines.

Trello

Trello är som en mer djupgående kusin till Asana och fungerar som en produktivitetsapp för processbaserade projekt och uppgifter. Här skapar du boards, drar uppgifter mellan olika steg i processen för att få en överblick av hur det står till. Ett snabbt, enkelt & visuellt sätt att förstå var alla team medlemmar är i sin process, samt fördela arbetsuppgifter.

Calendar

Vill du spara tid, vara mer produktiv och få ett bättre fokus? Calendar är en kalender och produktivitetsapp med artificiell intelligens - som lär dig hur du kan spara tid och insats när du planerar din dag, vecka, månad och även år. Här kan du även bjuda in kunder eller medarbetare att boka möten direkt från sin telefon.

Todoist

Med en lista över era konkreta uppgifter är det enklare att hålla fokus och checka av arbetsuppgifter. Todoist passar perfekt för team då du kan tilldela uppgifter till dina arbetskollegor eller anställda - med deadlines och se hur många uppgifter ni tillsammans har bockat av inom varje projekt.

Forskning visar på att sitta vid ett skrivbord en hel arbetsdag minskar din prestation och produktivitet. ³ En effektiv metod för att öka sitt fokus är Pomodoro metoden. Med en to-do list delar du upp projekt i 25 minuters sektioner med 5 minuters paus emellan. Korta pauser gör ditt huvud fräscht och fokuserat och de begränsade tidsspannen kan motivera dig att göra ditt allra bästa. ⁴

Tide

I Tide kan du starta tidsintervaller fyllda av avslappnande ljud av skog, regn, hav & vind. Här kan du ställa in hur länge du vill arbeta och låta appen säga till när det är dags för en uppfriskande paus. Perfekt digitalt verktyg för att slå prokrastinering åt sidan och få gjort det du vill - med mindre tid investerad.

Slack

Vill du samla ditt team på en enkel plattform där kommunikation går snabbt, enkelt & med modern integrering av sociala medier så är Slack verktyget för dig. Här kan du enkelt skapa grupp- och enskilda konversationer där ni kan dela dokument och cloud filer med varandra - och även ringa videosamtal. Ett bra sätt att få alla medarbetare att känna sig som en del av teamet, och gärna undvika onödiga möten.

Zapier

Zapier är ett modernt digitalt verktyg för att samla alla dina onlinetjänster i en och samma plattform. Här kan du sammanlänka alla dina appar för att effektivisera ert arbetsflöde och spara tid på att bara använda en enda app. Ett något nördigare alternativ - som passar perfekt för den som hänger upp sig på hur unika delar av arbetsprocessen kan effektiveras.

Headspace

När du nu har effektiviserat alla delar av ditt företag och arbetsprocess, så är det tid för dig. För när du mår bra går det bra. Headspace är en modern meditationsapp med en humoristisk lättsam ton som ger dig effektiva verktyg i att våga stanna upp och ladda om. Enkla övningar - där du väljer hur och vilken tid du vill investera i din sinnesro.

8 Digitala Verktyg för ökat Fokus:

  • Asana
  • Trello
  • Calendar
  • ToDoist
  • Tide
  • Slack
  • Zapier
  • Headspace

Källor:

¹

https://unionenopinion.se/nyheter/det-nya-arbetslivet-digitala-mojligheter-med-individen-i-centrum/

²

Uncapher, Melina R., Monica K. Thieu, and Anthony D. Wagner. “Media Multitasking and Memory: Differences in Working Memory and Long-Term Memory.” Psychonomic Bulletin & Review 23, no. 2 (2015): 483–90.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26223469

³

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21211793

https://curiosity.com/topics/the-pomodoro-technique-is-the-productivity-hack-designed-to-halt-procrastination-curiosity/

Sara

CEO / FRONT-END DEVELOPER / DESIGNER
Lansera ert företag online inom 7 dagar

För att kunna hjälpa fler har vi just nu tagit fram tre specifika lösningar - till humana priser

SE ERBJUDANDE
LÄS MER
Rekommenderad läsning
8 Digitala Möjligheter att Nå Nya Kunder Online 2020

Digital Marketing följer kundens behov och har under de senaste åren lett till en förändring i hur vi som företag på ett effektivt sätt når vår specifika målgrupp. Med dessa 8 digitala möjligheter får ditt företag möjlighet att nå nya kunder online - kanske redan idag

Branding
Bygg hållbar kommunikation för ditt företag

Med kunskap om alla aspekter av modern branding har du potential att bygga ett hållbart varumärke för ditt företag. Med ett hållbart varumärke skapas minnesvärda intryck, trygga kundrelationer och högre efterfrågan på era produkter och tjänster.

Sara
Skapa modern kommunikation idag

Med passion för att lyfta entreprenörer genom Kommunikation & Design - delar vi med oss av vår Kunskap, Guider och Mallar

TUSEN TACK! VI KONTAKTAR DIG INOM KORT MED MER INSPIRATION
Oops! Något har blivit fel, se över fälten och pröva igen